Editointityö Työssäoppimisen aikana


Tein koululle MusicXchain-hankkeen dokumentoinnin lisäksi editointia myös heidän itse aikaisemmin kuvaamistaan materiaaleista.

Nämä materiaalit tallensin ulkoiselle kovalevylle.

Arkistointi olisi ollut hyvä tehdä huolellisemmin, ja nimetä ja tallentaa kaikki tarkasti omiin paikkoihin, mutta saman polun päähän. Nyt meni turhaa aikaa klippien etsimiseen ja siirtämiseen.

Videoin pituudeksi oli pyydetty n.4 minuuttia, mikä asetti omat haasteensa, sillä esityksiä oli useita ja jokainen bändiesityspätkä tuli näkyä videolla. Monissa esityksissä oli myös pitkiä soolo-osuuksia.  Minua pyydettiin myös skaalaamaan videota niin, että laulaja oli lähikuvassa, mutta vaikka tämä teknisesti olikin mahollista toteuttaa, kärsi kuvan resoluutio niin paljon, että myöhemmin videoissa luovuimme siitä. 4K:na kuvatessa tämä olisi onnistunut.

Opin näissä mm. ristikuvan tekemisestä, niin kuvan kuin äänen feidaamisesta ( häivyttämisestä), äänen nostamisesta, laskemista, kuvan ja äänen yhtaikaisesta käyttämisestä, videon rytmiikasta, tekstien ja logojen lisäämisestä ( ja Illustratorin käyttämisestä).

Videomateriaalin taltioin niin pilvipalveluun, kuin ulkoiselle kovalevylle. Jos materiaali katoaisi jostain oudosta syystä, löytyisi se vielä toisaalta.





















Kommentit

Suositut tekstit